Τοπάλη 32 - Ερμού,38221, Βόλος, Μαγνησία
+30 24210 35060 / 35039

Διεύθυνση Εκπαιδευτικού Κέντρου
MSc, Μηχανικός Η/Υ, Τηλεπικοινωνιών & Δικτύων
MSc, Σχεδιασμός & Ανάπτυξη Τουρισμού & Πολιτισμού

Διπλωματούχος Μηχανικός Η/Υ, Τηλεπικοινωνιών & Δικτύων από την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Κάτοχος Μεταπτυχιακών σπουδών με τίτλο «Επιστήμη και Τεχνολογία Υπολογιστών, Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων» από το τμήμα Μηχανικών Η/Υ, Τηλεπικοινωνιών & Δικτύων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Κάτοχος Μεταπτυχιακών σπουδών με τίτλο «Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού» των τμημάτων Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης καθώς και του Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Κάτοχος πολλαπλών επαγγελματικών πιστοποιήσεων στον τομέα της Πληροφορικής (ArcGISPro, Google Adwords, C.M.S σε Joomla, WordPress και Drupal, SPSS, Augmented and Virtual Reality programs, κ.ά).

Από το 2006 δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο της πληροφορικής. Είναι ιδρυτής και ιδιοκτήτης του Κέντρου Πληροφορικής με διακριτικό τίτλο «intered Βόλου», παρέχοντας υπηρεσίες εκπαίδευσης και πιστοποίησης τόσο σε ιδιώτες όσο και σε εταιρείες. Υπήρξε εισηγητής σεμιναρίων σε φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης για το έργο «ΣΥΖΕΥΞΙΣ», με κύρια αντικείμενα εκπαίδευσης, την ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων, τις αρχές Κρυπτογραφίας, καθώς και τις αρχές Ψηφιακών Πιστοποιητικών.
Παράλληλα, το 2010 δημιούργησε την επιχείρηση με διακριτικό τίτλο «ILikeVolos» μέσω της οποίας παρέχονται υπηρεσίες ανάπτυξης ιστοσελίδων καθώς και internet & social media marketing. Σημαντικοί φορείς και εταιρείες του εξωτερικού αλλά και του εσωτερικού έχουν εμπιστευθεί τις υπηρεσίες μας, όπως η Ένωση Καταναλωτών Βόλου & Θεσσαλίας, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος, η Α.Ε.Δ.Ε.Π. καθώς και η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ως σύμβουλος Marketing & Εμπορικής Διαχείρισης.
Το 2017 στα πλαίσια της μεταπτυχιακής διπλωματικής του εργασίας και σε συνεργασία με το Μουσείο Πόλης του Βόλου ανέπτυξε εφαρμογή Επαυξημένης Πραγματικότητας (AR) μουσειακών εκθεμάτων, η οποία βρίσκεται πλέον σε λειτουργία εντός του Μουσείου Πόλης. 

Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στο ειδικό επιστημονικό σώμα του Στρατού Ξηράς «Έρευνας-Πληροφορικής – Σ.Ε.Π», όπου και τοποθετήθηκε στις Ειδικές Δυνάμεις και συγκεκριμένα στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών.

Ως Μηχανικός αποτελεί μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Υπήρξε μέλος του Δ.Σ της Ε.Κ.ΠΟΛ Θεσσαλίας (Εταιρεία Κοινωνικής Παρέμβασης & Πολιτισμού) τη διετία 2015-107.
Γνωρίζει Αγγλικά σε άριστο επίπεδο.

nikolaos.i.politis@gmail.com

Social Networks