Τοπάλη 32 - Ερμού,38221, Βόλος, Μαγνησία
+30 24210 35060 / 35039

Επεξεργασία Ιστοσελίδων (Web Editing)

web-design

Η «έκρηξη» του Διαδικτύου (Internet) την τελευταία δεκαετία και η αυξανόμενη χρήση του ως μέσο ενημέρωσης, διασκέδασης, πώλησης και επικοινωνίας, οδήγησε πολλούς να ασχοληθούν με το σχεδιασμό και τη διαχείριση απλών (αλλά και πιο σύνθετων) ιστοσελίδων, είτε ως προσωπική είτε ως επαγγελματική ενασχόληση. Παράλληλα, καταγράφεται ένας αξιοσημείωτος αριθμός ανθρώπων που απλώς χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο ως αναπόσπαστο κομμάτι της εργασίας τους, χωρίς οι ίδιοι να θεωρούνται απαραίτητα «επαγγελματίες» του σχεδιασμού ιστοσελίδων (web design).

H ενότητα ECDL M10 – Επεξεργασία Ιστοσελίδων (Web Editing) v2 είναι η εξέλιξη του ECDLWebStarter v1.5, που ήταν μία πιστοποίηση που αναπτύχθηκε από το Ίδρυμα ECDL με σκοπό να προσφέρει σε κάθε ενδιαφερόμενο τις απαραίτητες δεξιότητες για τον σχεδιασμό, τη δημιουργία και τη συντήρηση ενός απλού δικτυακού τόπου, σε βασικό επίπεδο. Η ενότητα ECDL M10 – Επεξεργασία Ιστοσελίδων (Web Editing) v2 έχει σχεδιαστεί ειδικά για όσους από εσάς επιθυμείτε να αποκτήσετε δεξιότητες στο σχεδιασμό και τη διαχείριση ιστοσελίδων, χωρίς να χρειάζεται να δεσμευτείτε χρονικά ή οικονομικά στην εκμάθηση ενός επαγγελματικού επιπέδου προγράμματος σχεδιασμού ιστοσελίδων.

Περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που χρειάζεται ο υποψήφιος, ώστε να έχει πλήρη κατανόηση των κύριων εννοιών δημοσίευσης ιστοσελίδων καθώς και τους τρόπους δημιουργίας και επεξεργασίας τους. Η ανανεωμένη ενότητα M10 - Επεξεργασία Ιστοσελίδων, περιλαμβάνει αναθεωρημένη Εξεταστέα Ύλη η οποία ακολουθεί την τρέχουσα πρόοδο της τεχνολογίας και των σημερινών πρακτικών των χρηστών σε εφαρμογές δημιουργίας ενός στατικού δικτυακού τόπου.

Οι βασικές διαφορές της ανανεωμένης ενότητας M10 - Επεξεργασία Ιστοσελίδων  (Web Editing) v2σχετίζονται με:

 • ΕπικαιροποίησηΈχει εισαχθεί περιεχόμενο σχετικό με σύγχρονες γνώσεις/δεξιότητες, όπως οι τεχνικές βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης, καθώς και η διαδικασία δημοσίευσης ενός δικτυακού τόπου και οι τεχνικές σχεδίασης και υλοποίησης του.  Η επικαιροποίηση της εξεταστέας ύλη στις τρέχουσες εξελίξεις διαφαίνεται με την εισαγωγή εννοιών και δεξιοτήτων σχετικών με τη χρήση των Διαδοχικών Φύλλων Στυλ (CSS -Cascading Style Sheets) και τη διαγραφή ξεπερασμένων δεξιοτήτων, όπως η χρήση πλαισίων (frames).
 • Ποιότητα:  Η ποιότητα έχει ενισχυθεί με την εισαγωγή γνώσεων και δεξιοτήτων που σχετίζονται με την προετοιμασία μιας ιστοσελίδας για δημοσίευση, συμπεριλαμβανομένων του πώς αναγνωρίζονται και διορθώνονται οι σπασμένοι σύνδεσμοι και πώς διασφαλίζεται η συμβατότητα με διάφορα προγράμματα πλοήγησης στο Διαδίκτυο.  Η έννοια της βελτίωσης/ενίσχυσης της παραγωγικότητας που εισήχθηκε στην Εξεταστέα ύλη ECDLέκδοση 5.0 (Syllabus 5.0) επίσης εμφανίζεται και σε αυτήν την ενότητα για να διασφαλιστεί η συνέχεια και η συνάφεια μεταξύ των ενοτήτων, όπως για παράδειγμα η ρύθμιση βασικών επιλογών/προτιμήσεων της εφαρμογής.
 • Προσβασιμότητα:  Η ενίσχυση της προσβασιμότητας είναι εμφανής σ’ όλη την εξεταστέα ύλη μέσω των δεξιοτήτων που προωθούν τη χρήση περιγραφικών τίτλων σελίδων, λεζάντων σε πίνακες καθώς και εναλλακτικού κειμένου.
 • Δομή:  Η δομή και η οργάνωση της ενότητας έχει αλλάξει για να διασφαλίζεται η πλέον κατάλληλη και λογική ομαδοποίηση των δεξιοτήτων και γνώσεων της ενότητας.
 • Ονομασία:  Η ενότητα μετονομάστηκε σε ECDL Μ10 Επεξεργασία Ιστοσελίδων έκδοση 2.0 (Web Editing), σύμφωνα με την προσέγγιση ονοματοδοσίας που χρησιμοποιείται και στις άλλες ενότητες του ECDL, όπως στις ενότητες ECDL M3 Επεξεργασία Κειμένου.

Λογισμικό ΕξέτασηςMS FrontPage 2002, 2003 / MS Expression Web / Adobe Dreamweaver απόέκδοση CS2 ή και νεότερη.

Πλεονεκτήματα M10 – Επεξεργασία Ιστοσελίδων (Web Editing) v2

Tα κυριότερα πλεονεκτήματα του M10 – Επεξεργασία Ιστοσελίδων (Web Editing) v2 είναι τα εξής:

 • Είναι ειδικά σχεδιασμένο και απευθύνεται εξίσου σε φοιτητές/σπουδαστές, ιδιώτες (για προσωπική χρήση) αλλά και προσωπικό μικρών επιχειρήσεων
 • Βασίζεται σε ένα απλό και κατανοητό πρόγραμμα εκπαίδευσης
 • Καλύπτει όλο το βασικό υπόβαθρο για τον σχεδιασμό ιστοσελίδων
 • Είναι συμβατό με ποικίλα λογισμικά σχεδιασμού & επεξεργασίας ιστοσελίδων
 • Πιστοποιεί βέλτιστες πρακτικές σχετικές με τον σχεδιασμό ιστοσελίδων
 • Αναπτύσσεται με τη συνδρομή ειδικών στο συγκεκριμένο πεδίο
 • Υποστηρίζεται από το Ίδρυμα ECDL που αποτελεί έναν παγκοσμίου φήμης μη κερδοσκοπικό οργανισμό.
 • Data Protection

  Data Protection

  protection), τα δικαιώματα των υποκειμένων των δεδομένων, την εφαρμογή πολιτικών και μέτρων προστασίας…

 • Digital Marketing

  Digital Marketing

  Με την ενότητα ECDL Digital Marketing έχετε την δυνατότητα να χτίσετε και να πιστοποιήσετε τις βασικές δεξιότητες…

 • Computing

  Computing

  Η ενότητα ECDL Computing εισάγει τις βασικές έννοιες και δεξιότητες που θα χρειαστείτε…

 • Certified Training Professional Development

  Certified Training Professional Developm

  Το Πρόγραμμα CTP Development αποτελείται από δώδεκα (12) Ενότητες. Κάθε εκπαιδευτική συνάντηση περιλαμβάνει διδασκαλία από…

 • ECDL IT Administrator

  ECDL IT Administrator

  Το ECDL IT Administrator είναι ένα πρόγραμμα πιστοποίησης, στο οποίο μπορεί να συμμετάσχει…

 • Πρόγραμμα GISPro

  Πρόγραμμα GISPro

  Το Πρόγραμμα Πιστοποίησης GISPro είναι μια επαγγελματική πιστοποίηση για τις θεμελιώδεις αρχές και τις πρακτικές γνώσεις και…

 • Ανιχνευτής Μαθησιακών Δυσκολιών

  Ανιχνευτής Μαθησιακών Δυσκολιών

  Είναι ένα πιστοποιητικό εξειδικευμένων δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών στην ανίχνευση μαθησιακών Δυσκολιών. Οι κάτοχοι…

 • Σχεδίαση Πολυμέσων με Adobe Flash

  Σχεδίαση Πολυμέσων με Adobe Flash

  Τα πολυμέσα αποτελούν σήμερα μία δυναμικά εξελισσόμενη τεχνολογία με πρακτικές εφαρμογές σε πολλούς…

 • Πιστοποιητικό στο CAD Τρισδιάστατη σχεδίαση

  Πιστοποιητικό στο CAD Τρισδιάστατη σχεδί

  Ένα τεχνικό έργο συλλαμβάνεται και αποδίδεται πρώτα σε χαρτί ως τεχνικό σχέδιο και…